De praktijk » Nieuws » Eendaagse Hartcoherentietraining voor hulpverleners

Eendaagse Hartcoherentietraining voor hulpverleners

Op zaterdag 26 september en 24 oktober a.s. organiseert DieetPlan! in samenwerking met PARAMEDIC eendaagse Hartcoherentietrainingen voor hulpverleners in de (complementaire) gezondheidszorg. Het motto voor deze dag is:
 

"Zorg voor de ander, zorg goed voor jezelf"
 

Het is wetenschappelijk bewezen dat een goede relatie tussen hulpverlener en cliënt bepalend is voor het effect van de geboden hulp. Meer nog dan de gekozen methodiek. Van alle factoren die het effect van de hulpverlening bepalen, komt volgens onderzoek slechts 10% voor rekening van de methode die wordt toegepast.

Vooral de kwaliteiten van de hulpverlener blijken een groot deel van het effect van de behandeling te bepalen. U moet hierbij denken aan persoonlijke kenmerken, de grondhouding van de hulpverlener,  voorkeuren, opvattingen en overtuigingen en zijn/haar vermogen zich in te leven/aan te sluiten bij de cliënt.

De houding van een goede hulpverlener is zonder oordeel. Ze zijn betrokken, warm en persoonlijk en kunnen flexibel en deskundig omgaan met de veranderende situatie van de cliënt.

Maar wat als u zelf niet lekker in uw vel zit? Als u last heeft van mentale, emotionele en/of fysieke stress waardoor het bovenstaande gaat wringen?

We kennen het allemaal; uw agenda is overvol of uw actieve cliëntenbestand is door de crisis drastisch geslonken. U hebt door allerlei verplichtingen last van tijdsdruk, cliënten zeggen hun afspraken te laat af of verschijnen zonder bericht niet op het consult. U ervaart het gedrag van een cliënt als zijnde lastig of u vindt dat uw adviezen niet (goed genoeg) worden opgevolgd waardoor resultaat uitblijft. U raakt uit balans door emoties van cliënten of uw eigen (geestelijke) gesteldheid speelt een negatieve rol in de vorm van die dag. Wellicht moet ook u nog hard studeren om straks aan de Plato-eisen te voldoen.

Door deze vormen van stress verliest u op den duur uw veerkracht. Uw energievoorraad raakt uitgeput en u laadt niet voldoende meer op. De eendaagse Hartcoherentietraining van PARAMEDIC leert u zowel grip op stress en emoties te krijgen als uw veerkracht en energieniveau weer op te bouwen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 1. Wat is Hartcoherentie en hoe kan het dat het werkt.
 2. Beginmeting van uw eigen fysiologische staat van zijn.
 3. Het opsporen van stressbronnen en stressvolle emoties
 4. Het emotielandschap
 5. Het speelveld van een (therapeutische) relatie
 6. Het aanleren van diverse technieken:
  • Hoe bereik ik Hartcoherentie
  • Hoe ga ik beter om met lastige situaties en (heftige) emoties
  • Hoe kan ik snel switchen tussen emoties en gemakkelijker langer coherent blijven
  • Hoe ga ik beter om met acute stresssituaties en dilemma’s
 7. Het GROK-spel. GROK is een kaartspel dat woorden geeft aan gevoelens en behoeften. Het is gebaseerd op de Geweldloze Communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg.
 8. Coherent luisteren
   

Er wordt getraind in kleine groepen (minimaal 4 en maximaal 6 personen) waardoor er veel ruimte is voor ieder individu. Er wordt volop praktisch geoefend en we gaan met elkaar in dialoog over praktijkervaringen.

 

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor en afgestemd op hulpverleners in de (complementaire) gezondheidszorg.

Locatie
PARAMEDIC
Popkenweg 1
9472 ZN  Zuidlaren

Geplande trainingsdata
Zaterdag 26 september 2015
Zaterdag 24 oktober 2015

Tijden
10.00 – 16.30 uur.

Deelnamekosten
€ 165,-  excl. 21% BTW, inclusief lunch en trainingsmap.

Aantal deelnemers
De training vindt doorgang bij een deelname van minimaal 4 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.

 

Wilt u zich aanmelden voor de Hartcoherentietraining voor Hulpverleners? Neem dan contact met me op, ik stuur u dan zo spoeding mogelijk het aanmeldingsformulier.

 
 

DieetPlan!

 • Popkenweg 1
 • 9472 ZN Zuidlaren
 • E. dieetplan@outlook.com
 • T. 050 - 409 08 19

Openingstijden

Maandag:
10.00 - 21.00 uur
Dinsdag:
10.00 - 21.00 uur
Woensdag:
10.00 - 21.00 uur
Donderdag:
10.00 - 21.00 uur
Vrijdag:
10.00 - 17.00 uur

Samenwerking

DieetPlan! werkt met betrekking tot de medische begeleiding van haar cliënten samen met PARAMEDIC.

Uw vraag

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak voor een Intake maken? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op of vul het onderstaande formulier in.