De praktijk » In 12 weken TRiPLE FiTTER

IN 12 WEKEN TRiPLE FiTTER

Het programma IN 12 WEKEN TRiPLE FiTTER is door mij ontwikkeld om het cliënten gemakkelijk te maken blijvend een gezonde levensstijl aan te nemen.

Dat onze welvaart onze gezondheid niet altijd ten goede komt is alom bekend. Artsen en medisch specialisten maken zich zorgen over het stijgend aantal mensen met (ernstig) overgewicht en de gevolgen daarvan. Dit zijn onder andere:

 • hart- en vaatziekten
 • insulineresistentie, prediabetes en diabetes type 2
 • een hoge bloeddruk
 • hoge cholesterolspiegels
 • hoge triglyceriden (bloedvetten) in het bloed
 • het metabool syndroom
 • slaapapneu
 • PCOS en vruchtbaarheidsproblemen (bij zowel mannen als vrouwen).

Ook de  Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt in het World Cancer Report 2014 een alarmerende toename  van het aantal mensen dat in de komende 20 jaar kanker zal ontwikkelen. Naar verwachting zal wereldwijd jaarlijks bij 25 miljoen mensen de diagnose gesteld worden. De helft van deze toekomstige gevallen kan volgens de WHO voorkomen worden als mensen een gezondere levensstijl aannemen.

Ingrediënten van een gezonde levensstijl zijn gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, de mogelijkheid stress te managen en een goede slaap.

Het programma IN 12 WEKEN TRiPLE FiTTER bestaat uit 12 consulten, 12 weekmenu's inclusief recepten en beschrijvingen hoe de gerechten bereid moeten worden, tips om meer Mindful te eten en het wandelprogramma TRiPLE FiT.

Met het wandelprogramma TRiPLE FiT worden letterlijk stappen gezet om op een verantwoorde manier toe te werken naar het minimaal 5 dagen per week krijgen van voldoende beweging. Wandelen is laagdrempelig, razend populair, goedkoop en je bent niet afhankelijk van openingstijden van een sportschool. Daar komt bij dat steeds meer wetenschappelijke studies aantonen dat wandelen goed is voor de gezondheid. Wandelen is niet alleen goed voor het hart, de longen en botten, ook zorgt het voor een verhoogde vetverbranding en de opbouw van spiermassa wat erg belangrijk is om de verbranding in rust te verhogen. Bovendien heeft wandelen een bewezen positieve invloed op de gemoedstoestand en een gezonde slaap. Niet voor niets wordt wel gezegd dat wandelen het best verkrijgbare antidepressivum is.

Bij het wandelprogramma TRiPLE FiT wordt ’s werelds best geteste stappenteller ingezet. Het gebruik van een stappenteller wordt wereldwijd door hartstichtingen en overheden gepromoot. Hiermee willen ze stimuleren dat mensen minimaal 10.000 en het liefst 14.000 stappen per dag gaan zetten. Onderzoek wijst echter uit dat slechts 3 van de 10 mensen daadwerkelijk voldoende lichaamsbeweging krijgt terwijl 8 van de 10 mensen denken dat ze voldoen aan de hierboven genoemde norm. Om een voorbeeld te geven, iemand met een zittend beroep zet op een gemiddelde werkdag maar 2.000 tot 2.500 stappen.

Om vorderingen vast te leggen krijgen deelnemers aan het programma een eigen webpagina. Ook kan er een eetdagboek bijgehouden worden. Daarbij is de pagina voorzien van virtuele wandelingen en kunnen tal van extra activiteiten worden omgerekend naar “bonusstappen” die bovenop de dagscore komen.

Het programma IN 12 WEKEN TRiPLE FiTTER is niet alleen voor mensen ontwikkeld die al gezondheidsklachten hebben. Het is ook preventief inzetbaar en uitermate geschikt voor iedereen die zich fysiek, mentaal en emotioneel fit wil voelen; TRiPLE FiT.

Heeft u na het lezen nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact met me op. Dit kan ook telefonisch. Het nummer van DieetPlan! is 050 - 409 08 19.

 
 

DieetPlan!

 • Popkenweg 1
 • 9472 ZN Zuidlaren
 • E. dieetplan@outlook.com
 • T. 050 - 409 08 19

Openingstijden

Maandag:
10.00 - 21.00 uur
Dinsdag:
10.00 - 21.00 uur
Woensdag:
10.00 - 21.00 uur
Donderdag:
10.00 - 21.00 uur
Vrijdag:
10.00 - 17.00 uur

Samenwerking

DieetPlan! werkt met betrekking tot de medische begeleiding van haar cliënten samen met PARAMEDIC.

Uw vraag

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak voor een Intake maken? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op of vul het onderstaande formulier in.